Margaret Vershuur bor på en 300 acre community gård op ad en 3 km. lang grusvej. Der var ca. 15 personer fastboende og så gør de meget brug af ‘woofer’
https://wwoof.net/ som er mobile arbejdskraft som finder økologiske arbejdssteder over hele verdenen.
Farmen er kendt som et godt sted, så der er typisk 15-20 woofer ad gangen på farmen.
De er selvforsynende med energi, gennem solenergi, de har en stor grønsagshave, malkekvæg, kødkvæg, geder, høns. De får vand fra en af de tre ferskvandssøer på grunden. Desuden driver de en sawmill, hvor de lokale kan komme og få savet deres træ.
Wooferne spiser sammen hver aften, de fastboende står selv for egen madlavning.
Margaret viste os rundt på den flotte gård, og Eriks og mine tanker faldt tilbage på hhv the Gully farm i the Slocan Valley, og Kollektivet Delphi, i Langdale, hvor jeg boede i 1972~1974.
Margaret viste os sit Tiny House, som sønnen på begyndte for elleve år siden. Nu har en af de andre fastboende overtaget opgaven. Fantastisk lille hus.
Som brændsel anvendes træ som findes i store mængder på grunden.
Her er Blue Jay søen som gården er opkaldt efter. Skønt vand. 3-4 ørne fløj rundt om os mens jeg svømmede.
Der var en gammel bygning, kreaturerne kommer derinde om aftenen, for bl.a. at beskytte dem fra ulvene. På øen er der cougars, ulve og en enkelt Bjørn dukker også op.
Margaret hentede frokost i haven. Gulerødder, rødbeder, blomkål, kartofler, salat, hvidløg. Vi sad ud under de store træer, nød den frisklavede mad i skyggen. Og solen bagte 30 grader da vi kom ud i solen igen. Tilbage på båden tog vi endnu en dukkert.
Erik samlede små østers, grillede dem og vi fik disse lækkerier til Hors d'œuvres. Med lidt hot sovs - meget velsmagende.
Vi spiste med Eriks datter, Lena, Svend og jeg,
Og værtsbåden var Peter og Sara.
Tusind taktil Pete og Sara for jeres generøse selskab, gode mad, vine og scotch!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar